Älykäs kastelu ja kastelujärjestelmä

Älykäs kastelujärjestelmä – älyä puutarhan kasteluun suoraan sääennusteista

Älykkäät kodin kastelujärjestelmät ovat kätevä ja tehokas tapa kastella nurmikkoasi ja puutarhaasi. Yksi tapa parantaa sprinkleri- tai kastelujärjestelmän tehokkuutta on sääennustustoiminnolla varustetun säätimen käyttö. Tässä artikkelissa tutkimme älykkäiden kodin sprinklerisäätimien etuja sääennusteen avulla ja esittelemme joitain markkinoiden parhaista vaihtoehdoista.

Yksi sääennusteilla varustettujen älykkäiden kodin kasteluohjaimien tärkeimmistä eduista on kyky säätää kasteluaikatauluja reaaliaikaisten sääolosuhteiden mukaan. Nämä ohjaimet käyttävät antureita tai sääpalveluiden tietoja seuratakseen lämpötilaa, kosteutta, tuulta ja sademäärää, ja ne voivat käyttää näitä tietoja optimoidakseen kasteluaikatauluja ja välttääkseen kastelun, kun sitä ei tarvita. Jos esimerkiksi sataa tai jos maa on jo riittävän kostea, ohjain voi ohittaa kastelujakson tai vähentää käytetyn veden määrää.

Käyttämällä älykästä kodin sprinkleriohjainta sääennusteen kanssa voit säästää vettä, pienentää vesilaskujasi ja auttaa säästämään luonnonvaroja. Lisäksi nämä ohjaimet voivat myös auttaa parantamaan nurmikon ja puutarhan terveyttä ja ulkonäköä tarjoamalla oikean määrän vettä oikeaan aikaan.

Yksi parhaista älykkäiden kodin sprinkleriohjaimista sääennusteilla on Rachio 3 Smart Sprinkler Controller. Tämä ohjain sisältää edistynyttä säätietotekniikkaa, joka käyttää yli miljoonan sääaseman tietoja optimoidakseen kasteluaikatauluja ja vähentääkseen vesihukkaa. Rachio 3:n avulla voit myös ohjata kastelujärjestelmää älypuhelimesta tai tabletista Rachio-sovelluksen avulla, ja se on yhteensopiva suosittujen älykotialustojen, kuten Amazon Alexan ja Google Assistantin, kanssa.

Toinen huippuvaihtoehto on Rain Machine Touch HD-12 Smart Sprinkler Controller. Tämä ohjain käyttää kehittyneitä sääennustusalgoritmeja kasteluaikataulujen optimoimiseksi ja vesihukan vähentämiseksi, ja sen avulla voit ohjata kastelu- ja sprinkrelijärjestelmääsi Rain Machine -sovelluksella tai verkkoselaimella. Rain Machine Touch HD-12 sisältää myös teräväpiirtokosketusnäytön, jonka avulla on helppo tarkastella ja hallita kasteluaikataulua.

Muita harkitsemisen arvoisia älykkäitä kodin sprinkleriohjaimia sääennusteilla on esim. Orbit B-hyve Smart Sprinkler Controller. Orbit B-hyve käyttää yli 9 000 sääaseman tietoja optimoidakseen kasteluaikatauluja ja vähentääkseen vesihukkaa, ja sen avulla voit ohjata sprinklerijärjestelmääsi B-hyve-sovelluksella tai äänikomennoilla.

Yhteenvetona voidaan todeta, että älykkäät kodin sprinkleriohjaimet sääennusteella ovat kätevä ja tehokas tapa kastella nurmikkoasi ja puutarhaasi, ja ne voivat auttaa sinua säästämään vettä, pienentämään vesilaskujasi ja säästämään luonnonvaroja.

Älykastelujärjestelmien valmistajia

Tässä on luettelo joistakin johtavista älykkäiden sprinklerien ja kastelujärjestelmien valmistajista:

 1. Rachio
 2. Rain Machine
 3. HydroRight
 4. Netro
 5. Skydrop
 6. GreenIQ
 7. Blossom
 8. Rain Bird
 9. Hunter Industries
 10. Toro
 11. K-Rain
 12. IrrigationCaddy
 13. Älykäs sprinkleri
 14. WaterWise
 15. EcoSmart
 16. IrriGarden
 17. DIG Corporation
 18. Hydrotek

Tämä luettelo ei ole tyhjentävä, ja markkinoilla on myös monia muita älykkäiden kastelu- sprinklerijärjestelmien valmistajia. Älykästä sprinklerivalmistajaa valittaessa on tärkeää ottaa huomioon muun muassa tuotteen laatu ja luotettavuus, yhteensopivuus olemassa olevan kastelujärjestelmän kanssa sekä asiakastuen ja teknisen tuen saatavuus.