Shelly releet ja muut älykodin tuotteet

Shelly Logo”Shelly” on bulgarialaisen Shelly Cloud EOOD:n valmistamien kotiautomaatiotuotteiden tuotemerkki. Yritys tarjoaa laajan valikoiman tuotteita, kuten WiFi-yhteensopivia releitä, tehomittareita, lämpötila- ja kosteusantureita sekä kotiautomaatioohjaimia.

Shelly-tuotteet on suunniteltu käytettäviksi kotiautomaatiojärjestelmien, kuten Google Homen, Amazon Alexan ja Apple HomeKitin, kanssa. Niitä voidaan ohjata mobiilisovelluksella tai verkkokäyttöliittymän kautta, ja ne voidaan integroida muihin älykodin laitteisiin.

Shellyn lippulaivatuote on Shelly 1, joka on WiFi-yhteensopiva rele, jota voidaan käyttää valojen, tuulettimien ja muiden laitteiden ohjaamiseen. Sitä voidaan käyttää myös sähköisten porttien, autotallin ovien ja muiden kytkintä käyttävien laitteiden ohjaamiseen. Yritys tarjoaa myös valikoiman muita tuotteita, mukaan lukien Shelly 2, Shelly 3, Shelly plug, Shelly Dimmer, Shelly RGBW, Shelly button ja paljon muuta.

Shellyn pääpaino on IoT:ssä (Internet of Things) ja kotiautomaatiossa, mikä tekee heidän tuotteestaan erittäin monipuolisen ja integroitavissa useisiin kodin automaatiojärjestelmiin.

Osta Shelly-tuotteet netistä

5 vinkkiä Shelly-releiden käyttöön

Shelly rele
Tässä on viisi vinkkiä Shelly-releiden käyttöön:

 1. Varmista, että asennat uusimman laiteohjelmiston: Shelly julkaisee ajoittain laiteohjelmistopäivityksiä, jotka voivat sisältää virheenkorjauksia tai uusia ominaisuuksia. Päivittäminen uusimpaan laiteohjelmistoon varmistaa, että laitteesi toimii oikein ja että sillä on pääsy uusimpiin ominaisuuksiin.
 2. Käytä mobiilisovellusta helppoon ohjaukseen: Shelly tarjoaa mobiilisovelluksen iOS:lle ja Androidille, jonka avulla voit helposti ohjata releitä älypuhelimesta tai tabletista. Sovellus tarjoaa intuitiivisen käyttöliittymän laitteiden käynnistämiseen ja sammuttamiseen sekä aikataulujen asettamiseen.
 3. Käytä verkkokäyttöliittymää laitteen mukauttamiseen: Shelly-verkkokäyttöliittymä tarjoaa lisäasetuksia laitteesi asetusten mukauttamiseen, kuten mukautetun ajastimen määrittämiseen tai painikkeiden toiminnan mukauttamiseen.
 4. Integroi muiden kodin älylaitteiden kanssa: Shelly-releet voidaan integroida muihin älykodin laitteisiin, kuten Google Home, Amazon Alexa ja Apple HomeKit. Tämän avulla voit ohjata laitteitasi äänikomennoilla tai muiden kodin älylaitteiden kautta.
 5. Aikatauluautomaatio: Käytä aikatauluautomaatiota asettaaksesi releesi käynnistymään ja sammumaan tiettyinä aikoina. Tämä voidaan tehdä mobiilisovelluksen tai verkkokäyttöliittymän kautta, ja se voi säästää energiaa ja parantaa älykodin käyttömukavuutta.

Huomaa, että nämä vinkit ovat yleisiä ja erityiset ohjeet voivat vaihdella laitemallin ja käyttötapauksen mukaan.

Mitä tulee ottaa huomioon ostaessa Shelly-tuotteita netistä?

Kun ostat Shelly-tuotteita, sinun on otettava huomioon useita tekijöitä varmistaaksesi, että saat oikean laitteen tarpeisiisi. Tässä on muutamia huomioitavia asioita:

 • Yhteensopivat verkot: Varmista, että ostamasi Shelly-laite on yhteensopiva kotiverkkosi kanssa ja voi muodostaa yhteyden reitittimeesi. Useimmat Shelly-tuotteet tukevat sekä 2,4 GHz:n että 5 GHz:n WiFi-verkkoja.
 • Laitteen ominaisuudet: Mieti, mitä haluat tehdä laitteella. Shelly tarjoaa laajan valikoiman tuotteita erilaisilla ominaisuuksilla, joten varmista, että valitset tarpeitasi parhaiten vastaavan.
 • Virtalähde: Jotkut Shelly-laitteet vaativat nollajohtimen toimiakseen tai käyttävät eri jännitettä kuin tavallinen pistorasia. Varmista, että ostamasi laite on yhteensopiva sähköjärjestelmäsi kanssa, jos ei, saatat joutua asentamaan lisäkomponentteja.
 • Kotiautomaation integrointi: Jos aiot integroida Shelly-laitteesi muihin älykodin laitteisiin tai alustoihin, varmista, että laite on yhteensopiva käyttämiesi järjestelmien kanssa.
 • Hinta: Vertaile eri Shelly-laitteiden hintoja ja ominaisuuksia löytääksesi vaihtoehdon, joka tarjoaa parhaan vastineen tarpeisiisi ja budjettiisi.
 • Arvostelut: Lue käyttäjien arvostelut ennen ostamista saadaksesi käsityksen muiden käyttäjien kokemuksista ja löytääksesi tietoa, jota ei välttämättä mainita tuotesivulla.

On myös hyvä idea tarkistaa toimittajan takuu- ja palautuspolitiikka ja varmistaa niiden luotettavuus ennen ostamista

Nämä tekijät huomioon ottaen voit tehdä tietoisen päätöksen ostaessasi Shelly-tuotteen netistä ja varmistaa, että saat tarpeitasi parhaiten vastaavan laitteen.

Miten yhdistää Shelly Google Homeen?

Kyllä, Shellyn kotiautomaatiotuotteet voidaan integroida Google Homeen ohjaamaan laitetta äänikomennoilla. Voit tehdä tämän yhdistämällä Shelly-laitteesi Google Home -tiliisi seuraavasti:

 1. Asenna Google Home -sovellus laitteellesi ja määritä Google Home -tilisi, jos et ole jo tehnyt niin.
 2. Asenna Shelly-sovellus laitteellesi ja määritä Shelly-tilisi, jos et ole jo tehnyt sitä.
 3. Yhdistä Shel-tilisi Google Home -tiliisi. Shelly-sovelluksessa pitäisi olla mahdollisuus linkittää Google Home -sovellukseen, tai Google Home -sovelluksessa sinun pitäisi pystyä löytämään Shelly ”kodinhallinta”-osiosta ja lisätä se laitteeksi.
 4. Kun yhteys on muodostettu, voit ohjata Shelly-laitteitasi äänikomennoilla Google Home -laitteellasi.

Huomaa, että tietyt laitteen yhdistämisvaiheet voivat vaihdella Shelly-mallin ja Google Home -sovelluksen version mukaan. Katso Shelly-laitteen käyttöoppaasta ja Google Homen tuesta lisätietoja laitteiden liittämisestä.

Muista myös, että tietystä mallista ja ominaisuuksista riippuen jotkin toiminnot eivät välttämättä ole käytettävissä, kuten esimerkiksi äänikomennot himmentymistä varten.

Voinko yhdistää Shellyn kotiautomaatiotuotteita Apple HomeKitiin?

Kyllä, jotkut Shelly-kotiautomaatiotuotteet voidaan integroida Apple HomeKitiin ohjaamaan laitetta Apple Home -sovelluksella ja Siri-äänikomennoilla. Kaikki Shelly-tuotteet eivät kuitenkaan ole HomeKitin yhteensopivia, joten sinun on tarkistettava, onko tietty malli, josta olet kiinnostunut, yhteensopiva HomeKitin kanssa.

Jotta voit yhdistää Shelly-tuotteesi HomeKitiin, sinulla on oltava HomeKit-yhteensopiva keskitin, kuten Apple TV, iPad tai HomePod. Kun keskitin on määritetty, voit lisätä Shelly-laitteesi Home-sovellukseen skannaamalla laitteen mukana tulevan HomeKit-asennuskoodin tai kirjoittamalla laitteen sarjanumeron manuaalisesti.

Kun laite on yhdistetty HomeKitiin, voit ohjata sitä iOS-laitteesi Home-sovelluksella tai Siri-äänikomennoilla. Laitetta voidaan ohjata kauko-ohjauksella ja voit asettaa automaatioita ja kohtauksia.

Muista, että integrointiprosessi saattaa vaihdella tietyn Shelly-mallin ja HomeKit-version mukaan. Katso Shelly-laitteen käsikirjasta ja Applen tuesta lisätietoja laitteiden liittämisestä. Myös ohjattavat ominaisuudet voivat vaihdella laitteen ja sen ominaisuuksien mukaan.

Shelly-tuotteiden yhdistäminen Home Assistantiin

Kyllä, Shellyn kotiautomaatiotuotteet voidaan integroida Home Assistantin kanssa, avoimen lähdekoodin kotiautomaatioalustaan. Home Assistantin avulla voit ohjata Shelly-laitteitasi ja integroida ne älykotisi muihin laitteisiin ja palveluihin.

Integroidaksesi Shelly-laitteesi Home Assistantin kanssa, sinun on asennettava asianmukainen ”Shelly”-integraatio Home Assistant Community Storesta ja määritettävä se laitteesi IP-osoitteella ja tunnistetiedoilla. Kun integrointi on määritetty, voit ohjata Shelly-laitteitasi ja käyttää niiden tietoja Home Assistant -liittymän kautta.

Löydät tarvittavan Shelly Home Assistant integraation täältä.

Voit myös määrittää Home Assistantissa automaatioita ja kohtauksia ohjaamaan Shelly-laitteitasi tiettyjen olosuhteiden tai tapahtumien perusteella, ja voit käyttää Home Assistantin käyttöliittymää Shelly-laitteidesi tietojen, kuten energiankulutuksen ja lämpötilan, visualisointiin.

Integrointiprosessi voi kuitenkin vaihdella tietyn Shelly-mallin, käyttämäsi Home Assistant -version ja käyttötapauksen mukaan. Katso Shelly-laitteen käsikirjasta, Home Assistantin dokumentaatiosta ja yhteisön keskustelupalstalta lisätietoja laitteiden liittämisestä ja tarvittaessa vianetsinnästä.

Katso alta lista suosittelemistamme verkkokaupoista, joista tilaat älykodin Shelly-releet ja muut laitteet netistä edullisesti ja helposti.