Mikä on HACS ja miten sitä käytetään?

HACS (Home Assistant Community Store) on avoimen lähdekoodin integraatioalusta Home Assistant -kotiautomaatio-ohjelmistolle. Sen avulla käyttäjät voivat helposti asentaa ja hallita mukautettuja integraatioita ja laajennuksia, jotka eivät sisälly viralliseen Home Assistant -tietovarastoon.

HACSin käyttäminen edellyttää, että laitteellesi on asennettu Home Assistant. Kun olet määrittänyt Home Assistantin, voit asentaa HACS:n lisäämällä sen mukautettuna integraationa Home Assistantin käyttöliittymän Asetukset -> Integraatiot -osiossa. Sinun on annettava HACS-tietovaraston URL-osoite ja yksilöllinen käyttöoikeustunnus.

Kun HACS on asennettu, voit selata ja asentaa mukautettuja integraatioita ja laajennuksia Home Assistantin käyttöliittymän HACS-osiossa. HACS:n avulla voit myös hallita ja päivittää olemassa olevia mukautettuja integraatioitasi ja laajennuksiasi.

On tärkeää huomata, että HACS on yhteisölähtöinen, eikä sitä välttämättä tueta yhtä hyvin kuin virallisia Home Assistant -integraatioita, joten ole varovainen, kun asennat ja käytät mukautettuja integraatioita. On aina hyvä idea lukea dokumentaatio ja arvostelut ennen integroinnin asentamista.