Älyvalaistus ja älyvalot

Älykäs valaistus eli älyvalaistus on valaistusjärjestelmä, jota voidaan ohjata ja automatisoida käyttämällä Internetiin liitettyjä laitteita, kuten älypuhelimia tai älykotikeskittimiä. Älyvalojen avulla voit ohjata valaisimien kirkkautta, värejä ja aikataulua etänä, ja voit myös luoda mukautettuja valaistusskenaarioita tai -rutiineja tarpeidesi mukaan.

Älyvalaistus voi olla energiatehokas vaihtoehto, sillä voit asettaa älyvalot sammumaan tai himmenemään, kun niitä ei tarvita. Se voi myös parantaa kotisi turvallisuutta, koska voit asettaa valot syttymään tai sammumaan tiettyinä aikoina antamaan vaikutelman, että joku on kotona.

Saatavilla on monia erilaisia älykkäitä valaistustuotteita, mukaan lukien älypolttimot, älykytkimet ja älykkäät valonauhat. Näitä tuotteita voidaan ohjata älypuhelimen sovelluksella tai äänikomennoilla kodin älylaitteen, kuten Amazon Echo tai Google Home, kautta.

5 syytä asentaa älyvalaistus kotiin

  1. Mukavuus: Älykkään valaistuksen avulla voit ohjata ja säätää kodin valaistusta mistä tahansa älypuhelimen tai muun laitteen avulla. Tämä voi olla erityisen kätevää, jos unohdat sammuttaa valot poistuessasi kotoa tai jos haluat säätää huoneen valaistusta nousematta ylös.
  2. Energiatehokkuus: Älykäs valaistus voi auttaa säästämään energiaa sallimalla valojen sammumisen ajastamisen, kun niitä ei tarvita, ja mahdollistamalla valojen himmentämisen.
  3. Räätälöinti: Älyvalaistuksen avulla voit luoda mukautettuja valaistusskenaarioita tai -rutiineja tarpeidesi mukaan. Voit esimerkiksi asettaa valot syttymään vähitellen aamulla jäljittelemään luonnollista auringonnousua tai sammumaan asteittain yöllä helpottaaksesi nukkumista.
  4. Turvallisuus: Älykäs valaistus voi parantaa kotisi turvallisuutta antamalla sinun asettaa valot syttymään tai sammumaan tiettyinä aikoina, jotta saat vaikutelman, että joku on kotona.
  5. Kotiautomaatio: Älyvalaistus voidaan integroida muihin älykodin laitteisiin, jolloin voit luoda automatisoituja rutiineja, jotka voivat laukaista tietyt tapahtumat, kuten perheenjäsenen saapuminen tai poistuminen. Voit esimerkiksi asettaa älyvalot syttymään, kun avaat etuoven lukituksen, tai sammumaan, kun lähdet kotoa.

Katso alta lista suosittelemistamme verkkokaupoista, joista tilaat älyvalot netistä edullisesti ja helposti.