Lidl älyvalot ja muut älykodin tuotteet

Lidl on halpakauppaketju, joka tarjoaa laajan valikoiman tuotteita, mukaan lukien valikoiman yllättävänkin laadukkaita älykodin tuotteita aina älyvaloista lähtien.

Älyvalot

Etenkin Lidl älyvalot saavat meiltä kiitost! Silvercrest Smart LED Bulb -lamppua voidaan ohjata älypuhelinsovelluksella ja se on yhteensopiva sekä Amazon Alexan että Google Assistantin kanssa. Lamppu voidaan säätää useille eri väreille ja kirkkaustasoille, mikä tekee siitä loistavan vaihtoehdon erilaisten valaistustilanteiden luomiseen kotiisi. Silvercrest Smart LED -lamppu ei välttämättä ole yhteensopiva kaikkien älykotijärjestelmien kanssa. Se ei myöskään ole aivan yhtä kirkas kuin jotkin muut markkinoiden vaihtoehdot.

Älypistoke

Toinen mainittava Lidl älykodin tuote on Silvercrest Smart Plug. Tämän älypistokkeen avulla voit ohjata kotisi ”tyhmiä” laitteita älypuhelimella. Silvercrest Smart Plug -älypistorasia on loistava vaihtoehto niille, jotka haluavat lisätä älykkäitä toimintoja kotiinsa edullisesti. Se on hyvinkin samantasoinen tuote kuin muiden halpismerkkien älypistokkeet (esim. Denver, Nedis, jne).

Älytermostaatti

Valikoimista löytyy myös älytermostaatti. Silvercrest Smart Thermostat -termostaatin avulla voit ohjata kotisi lämpötilaa älypuhelimella. Se toimii myös Amazon Alexan ja Google Assistantin kanssa, mikä tekee lämpötilan säätämisestä helppoa äänikomennoilla. Itsellämme ei tästä tuotteesta ole kokemuksia, mutta ilmeisesti se pelittää aivan yhtä luotettavasti kuin muutkin Silvercrestit.

Valvontakamera

Silvercrest Smart Camera -valvontakameran avulla voit seurata kotiasi älypuhelimella. Se toimii myös Amazon Alexan ja Google Assistantin kanssa. Sovelluksen avulla pääset katsomaan myös kameran kuvaa suoraan livenä. (Kuulostaa oudolta, mutta onhan se kiva saada esimerkiksi valvontakameran kuva livenä suoraan TV-ruutuun pelkillä äänikomennoilla, kun valvontakamera on yhdistetty esim. Google Homeen.)

Yhdyskäytävä / keskitin

Lidl älykoti eli Smart Home -tuotteiden täydellistä käyttöä varten tarvitset Zigbee 3.0-standardin mukaisen Gateway-reitittimen. Tämä täytyy hankkia erikseen. Lidl-älykodin tuotteet toimivat kuitenkin muiden brändien Zigbee-keskittimien kanssa, joten sinun ei ole pakko ostaa Silvercrest Zigbee-keskitintä (vaikka se onkin kyllä hinta-laatusuhteeltaan erinomainen vaihtoehto).

Miksi valita Lild-älyvalot ja älykotituotteet?

  • Edullinen hinta, hyvä hinta-laatusuhde.
  • Helppo asentaa yhdessä Silvercrest-keskittimen kanssa.
  • Löytyy melkein jokaisesta myymälästä.
  • Usein hyviä tarjouksia.
  • Sovellus suhteellisen kätevä, joskaan ei markkinoiden paras.

Yhteenveto

Yhteenvetona voidaan todeta, että Lidl älyvalot älykodin tuotteet tarjoavat loistavan yhdistelmän kohtuuhintaisuutta ja toimivuutta. Niissä ei aina ehkä ole kaikkia kalliimpien tuotteiden ominaisuuksia, mutta ne ovat loistava vaihtoehto niille, jotka haluavat hyvää laatua kohtuullisen hintaan. Kaupan valikoimista löytyy myös mm. älypistorasia ulkokäyttöön, LED-nauhaa, älykkäät jouluvalot ja paljon muuta.

Lue lisää: lidl.fi/smart-home