Home Assistant skripti valojen sytyttämiseen ja sammuttamiseen auringon laskun ja nousun mukaan

Olisiko hienoa, jos valot automaattisesti menisivät päälle ja pois auringon nousun ja laskun mukana? No tässäpä on Home Assistant skripti, joka sytyttää ja sammuttaa valot automaattisesti auringonlaskun ja auringonnousun mukaan.

Tämä on esimerkkiskripti, jonka avulla voit sytyttää ja sammuttaa valot automaattisesti auringonlaskun ja auringonnousun aikojen perusteella Home Assistantissa:


- alias: "Automated Lighting"
trigger:
platform: time_pattern
hours: "sunset-1,sunrise+1"
action:
- service: light.turn_on
entity_id: light.living_room
- service: light.turn_on
entity_id: light.kitchen

Tämä skripti käyttää aikaperusteista triggeriä, joka toimii auringonlaskun miinus 1 tunti ja auringonnousun plus 1 tunti mukaisesti, jolloin voit saada valot päälle ilta- ja aamuhämärässä. Koodin tehtävänä on sytyttää kaksi valoa, olohuone (living_room) ja keittiö (kitchen). Sinun on tietytti korvattava nämä entity_id:t omien valojesi entity_id:llä. Voit vaihtaa tietysti myös ajoitusta vaihtamalla merkityn tunnin johonkin muuhun aikaan.

Voit myös lisätä toisen skriptin, joka sammuttaa valot tiettyyn aikaan tai tilan, kuten liiketunnistimen tai kytkimen, perusteella.


- alias: "Automated Lighting off"
trigger:
platform: time_pattern
hours: "23:00"
action:
- service: light.turn_off
entity_id: light.living_room
- service: light.turn_off
entity_id: light.kitchen

Tämä skripti käyttää aikaan perustuvaa triggeriä, joka käynnistyy kello 23.00. Skriptin tehtävänä on sammuttaa ”living_room” ja ”kitchen” valot.

Sinun on lisättävä nämä komentosarjat automations.yaml-tiedostoosi ja käynnistettävä Home Assistant uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan. Voit myös säätää laukaisuaikoja ja entity_ids-määritteitä tarpeidesi mukaan.