Älyvalaistus ja ihmisen luonnollinen vuorokausirytmi

Voiko älyvalaistus seurata ihmisen luonnollista vuorokausirytmiä?

Kyllä, voit muuttaa älykkään valaistuksen toimimaan ihmisen luonnollisen vuorokausirytmin mukaan. Vuorokausirytmi eli sirkadiaaninen rytmi on kehon luonnollinen 24 tunnin sisäinen ”kello”, joka säätelee monia fysiologisia prosesseja, mukaan lukien uni-valveilujakso. Kohdistamalla kotisi valaistuksen kehosi luonnolliseen rytmiin voit parantaa untasi, vireystilaasi ja yleistä hyvinvointiasi.

Voit saada älyvalaistuksen muuttamaan vuorokausirytmiä eri tavoilla. Joissakin suosituissa älykkäissä valaistusjärjestelmissä, kuten Philips Hue tai LIFX, on sisäänrakennetut vuorokausirytmiominaisuudet, joiden avulla voit ajoittaa valot muuttumaan päivän mittaan luonnonvalokuvioiden jäljittelemiseksi. Voit myös käyttää älykkään kodin automaatioalustaa, kuten Home Assistantia, joka voidaan integroida älyvalaisihisi ja antaa sinun määrittää mukautettuja automaatioita valojen vaihtamiseksi aikataulusi tai vuorokaudenajan mukaan.

Voit myös käyttää kolmannen osapuolen sovellusta tai palveluita, kuten IFTTT, ajastaaksesi valojen vaihdon. Voit myös käyttää älykästä avustajaa, kuten Alexaa tai Google Homea, ohjaamaan valojasi ja ajoittamaan ne muuttumaan koko päivän ajan. Luot vain säännöt ja ajastukset itse tai etsit valmiita ratkaisuja alustoille.

On tärkeää huomata, että saadaksesi parhaan hyödyn älykkäästä valaistusjärjestelmästäsi on suositeltavaa käyttää lämmintä valkoista valoa illalla ja yöllä – ja viileää valkoista valoa päivällä.