Ledvance Smart+ valaisimet

Ledvance LogoLedvance on maailmanlaajuinen valaistusratkaisujen valmistaja ja toimittaja. Ledvancen tuotteisiin kuuluvat muun muassa LED-lamput ja -valaisimet sekä perinteiset valaistustuotteet, kuten hehku-, halogeeni- ja loistelamput. Yritys syntyi vuonna 2016, kun Osramin valonlähdeliiketoiminta eriytettiin omaksi kokonaisuudekseen ja myytiin kiinalaiselle konsortiolle. Ledvancen tuotteita käytetään monenlaisissa kohteissa aina kodeista teollisuuteen ja kaupoista mökeille asti.

Ledvance Smart+ pähkinänkuoressa

Ledvance Smart+ on valikoima älykkäitä Ledvancen valaistustuotteita. Näihin tuotteisiin kuuluvat Smart+ LED-lamput ja LED-valaisimet, joita voidaan ohjata ja konfiguroida älypuhelimen tai tabletin sovelluksella. Lisäksi Smart+ tuotesarjaan kuuluu erilaisia lisävarusteita kuten liiketunnistimia ja kaukosäätimiä.

Suuri osa Ledvance Smart+ -tuotteista perustuu langattomaan Zigbee-protokollaan, joka mahdollistaa helpon integroinnin muihin älykodin laitteisiin ja alustoihin, kuten Amazon Alexaan, Home Assistantiin ja Google Homeen. Järjestelmä mahdollistaa valojen ohjauksen, aikataulujen asettamisen, rutiinien luomisen ja integroinnin muihin älylaitteisiin. Ledvancen valikoimiin kuuluu nykyään myös useampia WiFi-pohjaisia tuotteita.

Lisäksi Ledvance Smart+ tarjoaa valikoiman ulkovalaistustuotteita, kuten valonheittimiä, puutarhavalaisimia ja katuvaloja, joita voidaan ohjata ja valvoa etänä älypuhelinsovelluksella. Voit siis helposti säätää valojen kirkkautta, aikataulua ja väriä missä ikinä menetkään.

Mitä tarvitsen käyttääkseni Ledvance Smart+ -valaistusta Zigbeen yli?

Ledvance Smart+ -valaistustuotteiden käyttämiseen Zigbeen yli tarvitset seuraavat:

  • Ledvance Smart+ -yhteensopivat valaistustuotteet: Näitä ovat erilaiset LED-lamput ja -valaisimet, jotka on erityisesti suunniteltu toimimaan Ledvance Smart+ -järjestelmän kanssa.
  • Zigbee-keskitin: Ledvance Smart+ -järjestelmän monet valot käyttävät langatonta Zigbee-protokollaa, joten tarvitset Zigbeen kanssa yhteensopivan keskittimen, jotta voit ohjata valoja älypuhelin- tai tablet-sovelluksella. Joitakin esimerkkejä ovat Philips Hue Bridge, Amazon Echo Plus tai Samsung SmartThings Hub.
  • Älypuhelin tai tabletti: Sinun on ladattava Ledvance Smart+ -sovellus, joka on saatavilla iOS:lle ja Androidille, jotta voit ohjata ja määrittää valojasi.
  • Internet-yhteys: Ledvance Smart+ -sovellus vaatii internet-yhteyden toimiakseen, joten sinun on varmistettava, että älypuhelimesi tai tablettisi on yhteydessä Internetiin.
  • Ledvance Smart+ -tili: Sinun on luotava tili Ledvance Smart+ -sovelluksella käyttääksesi sitä.

Ledvance WiFi-valot

Osa Ledvance-valoista on ns. WiFi-valoja, jolloin ne toimivat ilman erillistä yhdyskäytävää tai keskitintä. Yhdistä valot sovelluksen avulla suoraan WiFi-reitittimeen ja pääset heti hallinnoimaan valojasi. Ledvance Smart+ WiFi -tuotteita voi ohjata myös yhteensopivien kaiuttimien, kuten Google Nestin ja Amazon Alexan, kautta.

Miksi valita Wifi, Bluetooth tai Zigbee älyvalot?

Wifi, Bluetooth ja Zigbee ovat kaikki langattomia viestintäprotokollia, joita voidaan käyttää älyvalojen ohjaamiseen. Jokaisella protokollalla on omat etunsa ja haittansa, ja paras vaihtoehto sinulle riippuu erityistarpeistasi ja mieltymyksistäsi.

Wifi: Wifi on laajalti käytetty protokolla, joka mahdollistaa helpon integroinnin muihin älykodin laitteisiin ja alustoihin. Wifi-yhteensopivia älyvaloja voidaan ohjata älypuhelin- tai tablet-sovelluksella, ja ne voidaan myös integroida muihin älykodin laitteisiin, kuten Amazon Alexa ja Google Home. Wifi-yhteensopivat älyvalot kuluttavat kuitenkin yleensä hieman enemmän virtaa.

Bluetooth: Bluetooth on pienitehoinen langaton protokolla, jota käytetään yleisesti lyhyen kantaman viestintään laitteiden välillä. Bluetooth-yhteensopivia älyvaloja voidaan ohjata älypuhelimen tai tabletin sovelluksella, eivätkä ne vaadi keskitintä. Bluetoothin kantama on kuitenkin rajallinen, eikä se toimi hyvin suurilla alueilla.

Zigbee: Zigbee on langaton protokolla, joka on suunniteltu vähän virtaa ja alhaisen tiedonsiirtonopeuden sovelluksiin. Zigbee-yhteensopivia älyvaloja voidaan ohjata älypuhelin- tai tablet-sovelluksella, ja ne voidaan myös integroida muihin älykodin laitteisiin, kuten Amazon Alexaan ja Google Homeen. Zigbee-yhteensopivat älyvalot kuluttavat yleensä vähemmän virtaa kuin wifi-yhteensopivat valot ja Zigbee-laitteiden kuten sensoreiden akun käyttöikä on pidempi. Ne vaativat kuitenkin Zigbee-yhteensopivan keskittimen toimiakseen.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Wifi-yhteensopivat älyvalot sopivat erinomaisesti niille, jotka haluavat helposti integroida muiden älykodin laitteiden ja alustojen kanssa ja jotka eivät välitä korkeammasta virrankulutuksesta. Suurella osalle meistä kuitenkin on jo kotona WiFi-reititin.

Bluetooth-yhteensopivat älyvalot ovat hyviä niille, jotka haluavat yksinkertaisen, vähän virtaa vaativan ratkaisun valojen ohjaamiseen pienellä alueella – eivätkä välttämättä ole ottamassa käyttöön useita valoja (esim. 1-2 LED-nauhaa on helppo homma Bluetoothilla).

Zigbee-yhteensopivat älyvalot ovat hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat säästää energiaa ja kaipaavat pitempään akkua (hyvää siirrettävyyttä esim. sensoreille), mutta joko jo omistavat tai ovat valmiita ostamaan keskittimen.

Voinko yhdistää Ledvance-tuotteet Home Assistantiin?

Kyllä, Ledvance Smart+ -tuotteet on mahdollista yhdistää Home Assistantiin, joka on avoimen lähdekoodin kotiautomaatioalusta. Home Assistantin avulla voit ohjata ja automatisoida erilaisia kodin laitteita keskitetyn käyttöliittymän avulla.

Jotta voit liittää Ledvance Smart+ Zigbee-pohjaiset tuotteet Home Assistantiin, tarvitset Zigbee-yhteensopivan keskittimen, jota Home Assistant tukee, kuten Conbee tai Philips Hue Bridge. Sinun on myös lisättävä sopiva integrointi Home Assistant -määritystiedostoon. Kun integrointi on määritetty, voit ohjata Ledvance Smart+ -valojasi ja muita laitteitasi Home Assistant -käyttöliittymän kautta.

Voinko yhdistää Ledvance-tuotteita Google Homeen?

Kyllä, Ledvance Smart+ -tuotteet on mahdollista yhdistää Google Homeen. ZIgbee-pohjaisten valojen yhdistämistä tosin varten tarvitset Zigbee-yhteensopivan keskittimen, jota tukee Google Homea. Näitä ovat esimerkiksi Philips Hue Bridge tai Samsung SmartThings Hub. Kun keskitin on määritetty ja yhdistetty Ledvance Smart+ -valoihin, voit lisätä keskittimen laitteeksi Google Home -sovelluksessa ja ohjata Ledvance Smart+ -valojasi äänikomennoilla.

Voinko yhdistää Ledvance-tuotteita Apple HomeKitiin?

Ledvance Smart+ Zigbee-tuotteet eivät ole natiivisti yhteensopivia Apple HomeKitin kanssa. Apple HomeKit on alusta, jonka avulla voit ohjata ja automatisoida erilaisia kodin laitteita iOS-laitteella tai Siri-äänikomennoilla.

Ledvance Smart+ -tuotteiden yhdistämiseksi Apple HomeKitiin tarvitset erillisen sillan, joka voi muuntaa Zigbeen HomeKit-yhteensopivaksi protokollaksi, kuten Conbee II USB-tikku, joka voidaan lisätä Home Assistantiin ja sitten integroida Apple HomeKitiin HomeBridge-laajennuksen kautta. Tämän avulla voit ohjata Ledvance Smart+ -valojasi ja muita laitteitasi HomeKit-liittymän ja Siri-äänikomentojen kautta.

On syytä huomata, että tämä asennus vaatii jonkin verran teknistä tietämystä määrittämiseen, eikä se välttämättä ole yksinkertainen prosessi. On aina suositeltavaa tarkistaa sillan ja HomeBridge-laajennuksen virallinen dokumentaatio ennen ostamista.

Voinko yhdistää Ledvancen Zigbee-tuotteita Alexaan?

Kyllä, Ledvance Smart+ -tuotteet on mahdollista yhdistää Alexaan, joka on Amazonin kehittämä virtuaaliassistentti. Tätä varten tarvitset Zigbee-yhteensopivan keskittimen, jota Alexa tukee, kuten Philips Hue Bridge tai Samsung SmartThings. Kun keskitin on määritetty ja yhdistetty Ledvance Smart+ -valoihin, voit lisätä keskittimen laitteeksi Alexa-sovellukseen ja ohjata sitten Ledvance Smart+ -valojasi äänikomennoilla.

On myös syytä huomata, että jos sinulla on Amazon Echo Plus tai Echo Show (2. sukupolvi tai uudempi), et tarvitse Zigbee-keskitintä, näissä laitteissa on sisäänrakennettu Zigbee-keskitin, joten voit liittää Ledvance Smart+ -laitteesi suoraan heille, kunhan ne ovat Zigbee 3.0 -yhteensopivia.

Lyhyt sana Osramin historiasta

Osram on kansainvälinen yritys, joka on erikoistunut valaistustuotteiden valmistukseen ja jakeluun. Yritys perustettiin vuonna 1919 valaistusyhtiöiden Auer-Gesellschaftin ja Siemens & Halsken yhdistymisen seurauksena. Nimi ”Osram” on yhdistelmä sanoista ”osmium” ja ”wolfram”, jotka ovat elementtejä, joita käytetään hehkulamppujen valmistuksessa.

Alkuaikoina Osram keskittyi ensisijaisesti hehkulamppujen ja muiden perinteisten valaistustekniikoiden tuotantoon. Teknologian ja energiatehokkuusstandardien kehittyessä Osram on kuitenkin laajentanut tuotevalikoimaansa LED-valaistukseen ja muihin energiatehokkaisiin valaistusratkaisuihin.

Osramin liiketoiminta perinteisten valonlähteiden kanssa erotettiin vuonna 2016 nimellä Ledvance ja myytiin kiinalaiselle konsortiolle.

Loput Osramista siirtyivät AMS:lle heinäkuussa 2020, ja nyt yritys toimii nimellä AMS Osram.

Osta Ledvance-valaisimet netistä

Katso alta lista suosittelemistamme verkkokaupoista, joista tilaat älykodin Ledvance-valaisimet netistä edullisesti ja helposti. Tarjolla on paljon sekä Zigbee että WiFi-valoja.