Älykäs kodin turvajärjestelmä ja valvontajärjestelmä

Älykkäät kodin turvajärjestelmät ja valvontajärjestelmät ovat tulossa yhä suositummiksi tekniikan kehittyessä ja ihmiset ovat yhä enemmän huolissaan kotinsa turvallisuudesta. Kodin turvajärjestelmien avulla asunnonomistajat voivat valvoa kotiaan etänä, vastaanottaa hälytyksiä epäilyttävästä toiminnasta ja hallita pääsyä koteihinsa älylaitteilla, kuten kameroilla, ovien älylukoilla ja hälytysjärjestelmillä.

Kodin turvajärjestelmä ja valvontajärjestelmä

Älykkään kodin turva- ja valvontajärjestelmät mahdollistavat pääsyn ja hallinnan näihin järjestelmiin mistä tahansa, joten ne tarjoavat mukavuuden ja mielenrauhan, jota perinteiset turvajärjestelmät eivät voi verrata. Tässä artikkelissa tutkimme saatavilla olevia erilaisia älykkäitä turvajärjestelmiä, niiden tarjoamia ominaisuuksia ja etuja sekä kuinka valita oikea järjestelmä kotiisi.

Osta netistä

Näillä verkkokaupoilla on laaja valikoima turvajärjestelmiä, älylukkoja, valvontakameroita ja paljon muuta. Tutustu ja tilaa omasi helposti netistä.

Laaja kirjo erilaisia älykkäitä turvajärjestelmiä

Markkinoilla on useita älykkäitä turvajärjestelmiä, joista jokaisella on omat etunsa ja ominaisuutensa. Jotkut yleisimmistä älykkäiden turvajärjestelmien tyypeistä ja laitteista ovat:

 • Älykkäät kamerat ja videovalvontajärjestelmät: Näiden järjestelmien avulla voit seurata kotiasi etänä suoratoiston tai tallennetun videomateriaalin avulla. Joissakin kameroissa on myös sisäänrakennettu liiketunnistus, pimeänäkö ja kaksisuuntaiset ääniominaisuudet.
 • Älylukot ja älykkäät sisäänkäyntijärjestelmät: Näiden järjestelmien avulla voit hallita kotiisi pääsyä älypuhelimella tai muilla älylaitteilla. Joissakin älylukoissa on myös avaimeton sisäänkäynti, automaattinen lukitus ja etälukitus/lukituksen avaaminen.
 • Älykkäät hälytysjärjestelmät ja liiketunnistimet: Nämä järjestelmät varoittavat sinua epäilyttävästä toiminnasta kotonasi. Jotkut hälytysjärjestelmät voidaan integroida myös muihin älylaitteisiin, kuten kameroihin ja ovien lukoihin, kokonaisvaltaisen turvaratkaisun aikaansaamiseksi.
 • Älykkäät turvajärjestelmät valvontapalveluineen: Jotkut yritykset tarjoavat täydellisen älykkään kodin turvapaketin valvontapalvelulla, joka ilmoittaa vartiointiyritykselle, jos epäilyttävää toimintaa havaitaan.
 • Älykkäät palo- ja hiilimonoksidin ilmaisinjärjestelmät: Nämä järjestelmät havaitsevat savun, tulen ja häkäpitoisuudet ja voivat varoittaa sinua puhelimesi sovelluksen kautta.
 • Älykkäät ovikellot: Näiden järjestelmien avulla voit nähdä, kuka on ovellasi kameran ja sisäpuhelimen avulla. Ne voivat myös toimia muiden laitteiden ja sovellusten, kuten Amazon Alexan, Google Assistantin ja joidenkin kodin automaatiokeskittimien kanssa.

Älykkään turvajärjestelmän hyödyt

Etävalvonta ja ohjaus: Älykkäiden turvajärjestelmien avulla voit valvoa kotiasi ja ohjata turvalaitteitasi mistä tahansa älypuhelimesi tai muiden älylaitteiden avulla.

Automaattiset hälytykset: Monissa älykkäissä turvajärjestelmissä on liikkeentunnistus ja muita ominaisuuksia, jotka voivat lähettää automaattisesti hälytyksiä älypuhelimeesi tai muihin laitteisiin epäilyttävän toiminnan sattuessa.

Automaattinen lukitseminen ja lukituksen avaaminen: Joidenkin älykkäiden ovien lukkojen avulla voit lukita ja avata ovet automaattisesti sijaintisi tai aikataulun mukaan.

Kaksisuuntainen ääni: Joissakin älykameroissa on sisäänrakennettu kaksisuuntainen ääni, jonka avulla voit kommunikoida kenen tahansa huoneessa olevan kanssa kameran kaiuttimen kautta.

Pimeänäkö: Joissakin älykameroissa on pimeänäköominaisuudet, joiden avulla voit tarkkailla kotiasi myös heikossa valaistuksessa.

Automaatio: Älykkäät turvajärjestelmät voidaan integroida muihin älylaitteisiin, kuten valoihin, termostaatteihin ja kodinkoneisiin kokonaisvaltaisen älykodin automaatiojärjestelmän luomiseksi.

Helppo asentaa: Älykkäät turvajärjestelmät ovat yleensä helppoja asentaa ja ylläpitää. Monet järjestelmät vaativat vain muutaman minuutin asennuksen.

Kustannustehokkuus: Älykkäät turvajärjestelmät ovat usein kustannustehokkaampia kuin perinteiset turvajärjestelmät, koska ne vaativat vähemmän huoltoa ja ne voidaan helposti päivittää uusilla ominaisuuksilla.

Skaalautuvuus: Älykkäät turvajärjestelmät voidaan helposti laajentaa lisälaitteilla, jolloin voit mukauttaa tietoturvaratkaisusi vastaamaan erityistarpeitasi.

Älykäs integrointi: useimmat älykkäät turvajärjestelmät voidaan integroida muihin älylaitteisiin, kuten Amazon Alexaan, Google Homeen ja kodin automaatiokeskuksiin.

Edistynyt tunnistus: Älykkäät järjestelmät voivat havaita tulipalon, hiilimonoksidin ja muut vaarat ja ilmoittaa niistä viranomaisille tai valvontapalvelulle. Lisäksi moni turvakamera itse asiassa tunnistaa kotieläimet ja ihmiset – jopa niin, että ne tunnistavat perheen jäsenet ihan nimitasolla.

Ovikello kertoo tulijan: Älykkäät ovikellot voivat parantaa turvallisuutta tarjoamalla mahdollisuuden nähdä ovella oleva henkilö ja kommunikoida hänen kanssaan, vaikka olisit poissa kotoa.

Kuinka valita oikea älykäs turvajärjestelmä kotin

Oikean älykkään turvajärjestelmän valitseminen omaan kotiin voi tuntua ylivoimaiselta markkinoiden monien vaihtoehtojen vuoksi. Tässä on joitain tekijöitä, jotka kannattaa ottaa huomioon päätöstä tehdessäsi:

 1. Suojaustarpeesi: Mieti, millaista suojausta ja mitä ominaisuuksia tarvitset. Jos esimerkiksi haluat valvoa etuoveasi, sinun kannattaa harkita älykästä kameralla varustettua ovikelloa. Jos etsit kattavaa turvallisuutta, kannattaa harkita järjestelmää, joka sisältää kamerat, älylukot, ovisensorit, ikkunasensorit, paloturvallisuusvalvonnan ja hälyttimet.
 2. Kotisi koko: Kuinka monta laitetta tarvitset koko kodin kattamiseen? Jos sinulla on suurempi koti, saatat tarvita enemmän kameroita ja antureita kattavan valvonnan varmistamiseksi.
 3. Integrointi muihin älylaitteisiin: Mieti, voidaanko harkitsemasi turvajärjestelmä integroida muihin älylaitteisiin, kuten valoihin, termostaatteihin ja kodinkoneisiin. Näin voit luoda kattavan älykkään kodin automaatiojärjestelmän.
 4. Asennus: Onnistuuko asennus itse vai tarvitaanko apuun ammattilainen? Jotkut järjestelmät ovat monimutkaisempia kuin toiset, ja saatat tarvita ammattiapua niiden saattamiseksi käyttöön.
 5. Etäkäyttö ja ilmoitukset: Varmista, että valitsemasi järjestelmä sallii etäkäytön ja ilmoitukset älypuhelimesi tai muiden älylaitteiden kautta. Tämän avulla voit valvoa ja hallita turvajärjestelmääsi mistä tahansa.
 6. Skaalautuvuus: Mieti, voidaanko turvajärjestelmää laajentaa lisälaitteilla tulevaisuudessa, jolloin voit mukauttaa tietoturvaratkaisusi vastaamaan erityistarpeitasi.
 7. Ammattitaitoinen valvontapalvelu: Jotkut yritykset tarjoavat ammattimaista valvontapalvelua, joka ilmoittaa vartiointiyritykselle tai poliisille, jos epäilyttävää toimintaa havaitaan. Harkitse, haluatko tämän ominaisuuden.
 8. Hinta: Vertaa eri järjestelmien kustannuksia ottaen huomioon sinulle tärkeät ominaisuudet. Vaikka jotkin järjestelmät voivat olla kalliimpia, ne voivat myös tarjota kehittyneempiä ominaisuuksia.

Älykkäät valvontakamerat ja videovalvonta

Älykkäät valvontakamerat ja videovalvontajärjestelmät ovat suosittu ominaisuus älykodin turvajärjestelmissä. Valvontakameroiden avulla voit seurata kotiasi etänä suoratoiston tai tallennettujen videomateriaalien avulla, ja niitä voi käyttää mistä tahansa älypuhelimen tai muiden älylaitteiden kautta.

Joitakin älykameroiden ominaisuuksia ovat:

 • Suoratoisto: Voit katsoa kotisi suoraa videomateriaalia milloin tahansa ja mistä tahansa.
 • Tallennus: Jotkut kamerat voivat tallentaa materiaalia, jolloin voit katsoa videot myöhemmin tarvittaessa.
 • Liiketunnistus: Monissa älykameroissa on liikkeentunnistusominaisuudet, jotka voivat laukaista automaattisesti hälytyksiä älypuhelimeesi tai muihin laitteisiin epäilyttävän toiminnan sattuessa.
 • Pimeänäkö: Joissakin kameroissa on pimeänäköominaisuudet, joiden avulla voit tarkkailla kotiasi myös heikossa valaistuksessa.
 • Kaksisuuntainen ääni: Joissakin kameroissa on sisäänrakennettu kaksisuuntainen ääni, jonka avulla voit kommunikoida kenen tahansa kanssa huoneessa kameran kaiuttimen kautta.
 • Zoomaus ja panorointi: Joissakin kameroissa on mahdollisuus lähentää ja loitontaa sekä siirtää kameraa vaaka- ja pystysuunnassa.
 • Pilvitallennus: Joissakin kameroissa on pilvitallennustila, jonka avulla voit tallentaa ja käyttää tallennettua materiaalia mistä tahansa. Toki osassa järjestelmistä tämä tallennustila maksaa esim. vuosittain tietyn summan.
 • Useita kameroita: Joissakin järjestelmissä voit yhdistää helposti useita kameroita yhteen sovellukseen.

Älykoti valvontakamera

Älylukot ja sisäänkäyntijärjestelmät

Älykkäät ovien lukot eli älylukot ja sisäänkäyntijärjestelmät ovat älykodin turvajärjestelmien yksi perusjutuista. Näiden lukkojen avulla voit hallita kotiisi pääsyä älypuhelimella tai muilla älylaitteilla.

 • Avaimeton sisäänkäynti: Voit avata oven ilman fyysistä avainta.
 • Etälukitus ja lukituksen avaaminen: Voit lukita ja avata oven etänä älypuhelimella tai muilla älylaitteilla.
 • Automaattinen lukitus: Jotkut älylukot voivat lukita oven automaattisesti tietyn ajan kuluttua.
 • Ääniohjaus: Joitakin älylukkoja voidaan ohjata äänikomennoilla esimerkiksi Amazon Alexan tai Google Homen kautta.
 • Integrointi muihin älylaitteisiin: Älylukot voidaan integroida muihin älylaitteisiin, kuten kameroihin, hälytysjärjestelmiin ja kodin automaatiojärjestelmiin.
 • Ajastettu käyttö: Jotkin älylukot antavat sinun määrittää ajoitetun pääsyn vieraille, palveluntarjoajille tai perheenjäsenille.
 • Logit: Jotkin älylukot voivat seurata, kuka saapuu taloon ja milloin sieltä poistuu, tarjoten kirjausketjun.
 • Älyavaimet: Jotkut älylukot käyttävät älyavaimia, joille voidaan ohjelmoida tietyt käyttöoikeudet ja jotka voidaan helposti peruuttaa tai lisätä.

Älylukot ja älykkäät sisäänkäyntijärjestelmät voivat tarjota korkean tason turvallisuutta ja käyttömukavuutta. Kun voit hallita kotiisi pääsyä etänä, voit varmistaa, että vain valtuutetut henkilöt pääsevät kotiisi. Lisäksi integrointi muihin älylaitteisiin, kuten kameroihin, hälytysjärjestelmiin ja kodin automaatiojärjestelmiin, voi tarjota kattavan älykkään kodin turvaratkaisun.

Älykkäät hälytysjärjestelmät ja liiketunnistimet

Älykkäät hälytysjärjestelmät on suunniteltu hälyttämään sinua epäilyttävästä toiminnasta kotonasi. Aivan kuten muitakin älykodin järjestelmiä, myös hälyttimiä ja liiketunnistimia voidaan seurata ja hallinnoida etänä esimerkiksi kännykällä.

 • Liiketunnistus: Antaa järjestelmän havaita liikkeen kotona ja lähettää hälytyksiä älypuhelimeesi tai muihin laitteisiin. Liiketunnistimet voivat olla erillisiä palikoita tai ne voivat olla osa älykästä valvontakameraa.
 • Etähallinta: Voit käynnistää tai sulkea hälytysjärjestelmän etänä älypuhelimesi tai muiden älylaitteiden avulla.
 • Älypuhelimen ilmoitukset: Useimmat älykkäät hälytysjärjestelmät lähettävät ilmoituksia puhelimeesi, jos hälytys laukeaa.
 • Ääniohjaus: Joitakin älykkäitä hälytysjärjestelmiä voidaan ohjata äänikomennoilla esimerkiksi Amazon Alexan tai Google Homen kautta.
 • Paristokäyttöinen: Jotkin liiketunnistimet, etenkin Zigbee-liiketunnistimet, ovat usein paristo- tai akkukäyttöisiä. Paristot kestävät helposti vuoden tai kaksi hieman laitteesta ja käyttöpaikasta riippuen. Asennus on helppoa, kun johtoja ei tarvitse vedellä.

Etävalvonta ja etäohjaus älykotiin

Etävalvonta ja etäohjaus on älykkään kodin turvajärjestelmän ja automaatiojärjestelmien avainominaisuus. Sen avulla asunnonomistajat voivat valvoa ja ohjata erilaisia kodin laitteita ja järjestelmiä mistä tahansa älypuhelimella tai muilla älylaitteilla.

Etävalvonnan ja etäohjauksen avulla voit pitää kotiasi silmällä, vaikka olet töissä, matkoilla tai vaikka metsäretkellä. Etäohjaus antaa sinulle mahdollisuuden ohjata kodin erilaisia laitteita ja järjestelmiä mistä tahansa. Se voi tarjota mielenrauhaa, kun tiedät, että voit pitää kotisi silmällä ja saada hälytyksen epäilyttävästä toiminnasta riippumatta siitä, missä olet. Sen avulla voit myös luoda mukavan ja energiatehokkaan kodin ohjaamalla erilaisia laitteita ja järjestelmiä etänä.

Älykkäiden turvajärjestelmien integrointi muihin älykodin laitteisiin

Joitakin tapoja, joilla älykkäät turvajärjestelmät voidaan integroida muihin älykodin laitteisiin, ovat:

 • Älykkäät kamerat voidaan integroida älykkäisiin ovilukkoihin, jolloin voit nähdä kuka on ovella ja hallita kotiisi pääsyä etänä.
 • Älykkäät oven lukot voidaan integroida älykkäisiin termostaatteihin, jolloin voit säätää lämpötilaa automaattisesti, kun lähdet kotoa tai astut sisään. Tosin Suomessa kovin lämmitystarve on talvella ja silloin välttämättä ei ole fiksua käskyttää lämmitysjärjestelmää pelkästään oman paikallaolon mukaisesti. Jäähdytys onkin sitten hieman eri asia.
 • Älykkäät hälytysjärjestelmät voidaan integroida älyvalaistukseen, jolloin voit kytkeä valot automaattisesti päälle tai pois päältä hälytyksen sattuessa.
 • Älykkäät kamerat voidaan integroida käytännössä melkein mihin vaan älylaitteisiin, jolloin voit seurata ja ohjata niitä etänä tabletilla tai matkapuhelimella tai vaikka saada valvontakameran kuvan suoraan TV-ruutuusi tai älynäyttöösi, kun kamera havaitsee liikettä.
 • Älykkäät turvajärjestelmät voidaan integroida ääniassistenttien, kuten Amazon Alexan ja Google Homen, kanssa, jolloin voit ohjata niitä äänikomennoilla.

Älykkäiden turvajärjestelmien integrointi muihin älykkään kodin laitteisiin voi tarjota kattavan älykkään kodin automaatiojärjestelmän, joka voi parantaa kotisi turvallisuutta, mukavuutta ja energiatehokkuutta.

Älykodin turvajärjestelmien ja valvontajärjestelmien kehitys ja trendit

Älykodin turvajärjestelmät ja valvontajärjestelmät kehittyvät jatkuvasti tekniikan kehittyessä ja uusia innovaatioita kehitetään jatkuvasti. Uusia innovaatioita syntyy kuin sieniä sateella.

 • Tekoäly ja koneoppiminen: Älykkäiden turvajärjestelmien odotetaan sisältävän kehittyneempiä tekoälyä (AI) ja koneoppimisalgoritmeja tarkemman ja tehokkaamman seurannan ja hallinnan varmistamiseksi.
 • Kasvojentunnistus: Älykkäiden kameroiden ja ovien lukkojen odotetaan sisältävän kasvojentunnistustekniikkaa turvallisemman ja kätevämmän kulunvalvonnan takaamiseksi.
 • 5G-yhteys: Älykkäiden turvajärjestelmien odotetaan hyötyvän 5G-verkkojen lisääntyneestä nopeudesta ja luotettavuudesta, mikä tarjoaa nopeamman ja luotettavamman etäkäytön ja -hallinnan.
 • Edge computing: Älykkäiden turvajärjestelmien odotetaan sisältävän reunalaskentaa tietojen käsittelemiseksi ja analytiikan suorittamiseksi paikallisesti sen sijaan, että ne luottaisivat pilvipohjaisiin palvelimiin, mikä tarjoaa nopeamman ja tehokkaamman suorituskyvyn.
 • Älykäs ulkoturvallisuus: Älykkäät ulkoturvajärjestelmät, kuten ulkokamerat, älykäs valaistus ja älykkäät sprinklerijärjestelmät, ovat yleistymässä.
 • Älykäs valvonta iäkkäille aikuisille: Älykkäitä turvajärjestelmiä suunnitellaan yhä useammin erityisesti ikääntyneiden aikuisten tarpeisiin, ja niissä on ominaisuuksia, kuten putoamisen havaitseminen, lääkitysmuistutukset ja hätäapu.

Kaiken kaikkiaan älykkään kodin turvajärjestelmien ja valvontajärjestelmien tulevaisuuden odotetaan olevan turvallisempi, kätevämpi ja tehokkaampi kuin koskaan aikaisemmin.

Osta turvajärjestelmät ja valvontakamerat netistä

Katso alta lista suosittelemistamme verkkokaupoista, joista tilaat älykodin valvontajärjestelmät ja turvajärjestelmät netistä edullisesti ja helposti.