Langaton lämpömittari älykotiin

Langaton lämpömittari älykotiin

Langaton lämpömittari on laite, joka mittaa lämpötilaa ja lähettää tiedot langattomasti etävastaanottimeen tai tietokoneeseen. Laite käyttää tyypillisesti WiFiä, Bluetoothia, Zigbeetä, radiotaajuuksia (RF) tai infrapunaa (IR) viestiäkseen vastaanottimen kanssa. Langattomia lämpömittareita käytetään tietysti laajasti myös teollisuudessa eri tehtävissä.

Osta langaton lämpömittari netistä

Kuinka saan lämpömittarin lukemat puhelimeeni langattomasti?

Voit saada lämpömittarin lukemat puhelimeesi langattomasti muutamalla eri tavalla:

Bluetooth-lämpömittari: Liitä Bluetooth-lämpömittari puhelimeesi Bluetooth-tekniikalla. Voit sitten käyttää puhelimesi sovellusta nähdäksesi lämpötilalukemat reaaliajassa. Bluetoothin kuuluvuus on tavallisesti vain noin 10 metriä, joten kovin kaukaa et lukemia puhelimeen saa.

WiFi-lämpömittari: Yhdistä WiFi-lämpömittari kotisi tai toimistosi wifi-verkkoon. Voit sitten käyttää puhelimesi sovellusta nähdäksesi lämpötilalukemat reaaliajassa jopa silloin, kun et itse ole paikalla.

Pilvipohjainen lämpömittari: Jotkut lämpömittarit voivat lähettää lämpötilalukemia pilvipohjaiseen palvelimeen. Tämän jälkeen voit seurata lämpötilaa puhelimella tai tietokoneella pilvipalvelun kautta.

Älytermostaatti: Joissakin älykkäissä termostaateissa on lämpötila-anturit, joita voidaan käyttää puhelimesi termostaatin sovelluksella. Älytermostaatin avulla voit nähdä huoneen lämpötilalukeman ja säätää lämpöä haluamaasi suuntaan.

Mikä on älykäs lämpömittari?

Älykäs lämpömittari on lämpömittari, joka on varustettu erilaisilla ”älykkäillä” ominaisuuksilla. Se on yhteydessä Internetiin, ja sitä voidaan ohjata ja valvoa älypuhelinsovelluksen tai verkkosovelluksen kautta.

Älylämpömittarit käyttävät tyypillisesti Bluetooth- tai WiFi-tekniikkaa yhteyden muodostamiseen älypuhelimeen tai tietokoneeseen, ja niiden avulla käyttäjät voivat tarkastella lämpötilalukemia reaaliajassa, seurata lämpötilan muutoksia ajan mittaan ja asettaa hälytyksiä tai ilmoituksia, kun lämpötila ylittää tietyn kynnyksen.

Mikä on wifi-lämpömittari?

Wi-Fi-lämpömittari on langaton lämpömittari, joka käyttää wifi-tekniikkaa lämpötilatietojen välittämiseen etälaitteeseen, kuten älypuhelimeen tai tietokoneeseen. Nämä laitteet muodostavat yleensä yhteyden paikalliseen wifi-verkkoon ja käyttävät älypuhelimen tai älykodin näytön sovellusta lämpötilalukemien näyttämiseen reaaliajassa. Jotkut wifi-lämpömittarit antavat myös käyttäjien asettaa hälytyksiä tai ilmoituksia, kun lämpötila ylittää tietyn kynnyksen. Wifi-lämpömittaria käytetään erilaisissa sovelluksissa, mukaan lukien lämpötilan valvonta kodeissa, toimistoissa, kasvihuoneissa ja laboratorioissa, ja toki joillain wifi-mittareilla voidaan myös seurata ruoan lämpötilaa ruoanlaiton aikana.

Mikä on bluetooth-lämpömittari?

Bluetooth-lämpömittari on langaton lämpömittari, joka käyttää Bluetooth-tekniikkaa lämpötilatietojen välittämiseen etälaitteeseen, kuten älypuhelimeen tai tietokoneeseen. Tiedonsiirtoprotokollaa lukuun ottamatta Bluetooth-lämpömittarit ovat melko samanlaisia kuin WiFi-lämpömittarit.

Langattomien lämpömittareiden plussat ja miinukset?

Langattomien lämpömittarien edut:

 • Mukavuus: Langattomien sisä- ja ulkolämpömittarien avulla voit seurata lämpötilaa etänä ilman, että sinun tarvitsee fyysisesti tarkistaa lämpömittaria tai mennä ulos.
 • Reaaliaikaiset tiedot: Langattomat lämpömittarit voivat tarjota reaaliaikaisia lämpötilatietoja, joiden avulla voit pysyä ajan tasalla vallitsevista sääolosuhteista koko ajan.
 • Useita antureita: Joissakin langattomissa sisä- ja ulkolämpötilamittareissa voi olla useita antureita, jotka on sijoitettu eri paikkoihin, jolloin voit seurata lämpötilaa kiinteistösi eri alueilla.
 • Hälytykset: Jotkut langattomat sisälämpömittarit ja ulkolämpömittarit voivat lähettää hälytyksiä puhelimeesi tai sähköpostiisi, kun lämpötila ylittää tietyn kynnyksen.
 • Yhteensopivuus: Jotkut langattomat lämpömittarit voidaan yhdistää muihin älylaitteisiin, kuten älytermostaatteihin, mikä mahdollistaa kotisi paremman ohjauksen ja automatisoinnin.

Langattomien lämpömittarien miinukset:

 • Paristojen käyttöikä: Langattomat lämpömittarit vaativat yleensä paristot, jotka on vaihdettava säännöllisesti.
 • Kantama: Langattomien lämpömittareiden kantama on rajoitettu, mikä voi vaikuttaa lämpötilatietojen siirtoon, jos lämpömittari sijoitetaan liian kauas vastaanottimesta.
 • Signaalin häiriöt: Muiden elektronisten laitteiden signaalihäiriöt voivat vaikuttaa langattomiin lämpötilamittareihin, mikä voi vaikuttaa lämpötilalukemien tarkkuuteen.
 • Kustannukset: Langattomat sisälämpömittarit ja ulkolämpömittarit voivat olla kalliimpia kuin perinteiset langalliset lämpömittarit tai todella perinteiset elohopeamittarit.
 • Internet-riippuvuus: Jotkin langattomat lämpömittarit saattavat vaatia Internet-yhteyden toimiakseen, joten jos sinulla on paikka, jossa internetyhteys on huono, se voi vaikuttaa lämpömittarin suorituskykyyn.

Voinko asentaa älykkään lämpömittarin mökille?

Kyllä, voit asentaa älykkään lämpömittarin kesämökille. Älykkäät lämpömittarit yhdistyvät älypuhelimeen tai tietokoneeseen yleensä Internet-yhteyden kautta, jolloin voit seurata mökin lämpöilaa etänä. Voit myös asettaa hälytyksiä tai ilmoituksia, kun lämpötila ylittää tietyn kynnyksen, jolloin lämpötilaa on helppo seurata, vaikka et olisikaan mökillä.

Ennen älykkään lämpömittarin asentamista on kuitenkin otettava huomioon muutama seikka:

 • Internet-yhteys: Älykkäät lämpömittarit vaativat Internet-yhteyden toimiakseen, joten sinun on varmistettava, että mökilläsi on vakaa internetyhteys.
 • Virtalähde: Älykkäät lämpömittarit vaativat yleensä virtalähteen, kuten paristot tai seinäpistokkeen. Sinun on varmistettava, että lämpömittari on sijoitettu paikkaan, johon pääsee helposti käsiksi latausta tai akkujen vaihtoa varten.
 • Yhteensopivuus: Jos haluat käyttää älykästä lämpömittaria yhdessä muiden älylaitteiden, kuten älytermostaattien tai muiden älykotijärjestelmien kanssa, sinun on varmistettava, että lämpömittari on yhteensopiva näiden laitteiden kanssa.
 • Asennus: Jotkut älykkäät lämpömittarit saattavat vaatia ammattimaisen asennuksen, kun taas toiset voidaan asentaa helposti käyttäjän toimesta. Varmista, että ymmärrät valitsemasi mallin vaatimukset.

Kaiken kaikkiaan älykäs lämpömittari voi olla loistava tapa seurata mökin lämpötilaa, vaikka et olisikaan paikalla.

Muutamia älylämpömittarien valmistajia

 • Ecobee
 • Nedis
 • Aqara
 • Nest
 • Honeywell
 • Thermoworks
 • Suomen Lämpömittari
 • Nexa
 • Xiaomi
 • Netatmo
 • Ruuvi / RuuviTag

Katso alta lista suosittelemistamme verkkokaupoista, joista tilaat älykodin langattomat lämpömittarit netistä edullisesti ja helposti.