Langaton kosteusmittari älykotiin

Langaton kosteusmittari älykotiin

Älykäs kosteusmittari tai kosteusanturi on laite, joka mittaa ilman kosteustasoa ja voi muodostaa yhteyden Internetiin kaukovalvonnan ja kauko-ohjauksen mahdollistamiseksi. Se käyttää tyypillisesti WiFi- tai Bluetooth-tekniikkaa yhteyden muodostamiseen älypuhelimeen tai tietokoneeseen, ja sen avulla käyttäjät voivat tarkastella kosteustasoja reaaliajassa, seurata kosteuden muutoksia ajan mittaan ja asettaa hälytyksiä tai ilmoituksia, kun kosteustaso ylittää tietyn kynnyksen. Älykosteusmittareita voidaan käyttää erilaisiin käyttötarkoituksiin, kuten sisäilman laadun valvontaan, kosteuden valvontaan kasvihuoneissa, kellareissa ja muissa sisätiloissa sekä teollisuusympäristöissä.

Joissakin älykkäissä kosteusmittareissa on lisäominaisuuksia, kuten lämpötila-antureita, joiden avulla laite voi mitata sekä kosteutta että lämpötilaa, ja ne voivat toimia myös yhdessä muiden älylaitteiden, kuten älytermostaattien ja älypistokkeiden kanssa, tarjotakseen kokonaisvaltaisemman kuvan sisätiloista, mikä mahdollistaa kodin paremman hallinnan ja automatisoinnin.

Onko langaton kosteusanturi aina älykäs?

Ei välttämättä. Langaton kosteusanturi on laite, joka mittaa kosteustasoa ja välittää tiedot langattomasti. Langaton kosteusmittari ei välttämättä ole älykäs ja voi toimittaa tietoja vain langattoman yhteyden kautta vastaanottimeen tai tietokoneeseen, mutta siinä ei ole älykkään kosteussensorin lisäominaisuuksia.

Mihin voin käyttää älykästä kosteusmittaria?

Älykästä kosteusmittaria voidaan käyttää useisiin tarkoituksiin, mukaan lukien:

Sisäilman laadun valvonta: Älykkäiden kosteusanturien avulla voit seurata kotisi tai toimistosi kosteustasoa, mikä voi auttaa ylläpitämään mukavaa ja terveellistä sisäympäristöä. Korkea kosteus voi aiheuttaa homeen kasvua, kun taas alhainen kosteus voi aiheuttaa ihon kuivumista ja hengitysvaikeuksia.

Älykäs kodin automaatio: Älykkäät kosteusmittarit voidaan integroida muihin älylaitteisiin, kuten älykkäisiin termostaatteihin, ilmankostuttimiin ja ilmankuivaajiin, jotta saadaan kokonaisvaltaisempi näkymä sisäilmasta ja näin ilmanlaadun ylläpitäminen voidaan automatisoida.

Kasvihuoneet ja sisäpuutarhanhoito: Älykkäitä kosteusantureita voidaan käyttää kasvihuoneiden ja sisäpuutarhojen kosteustason seuraamiseen. Kaikki puutarhurit tietätävt, että tämä on ratkaisevan tärkeää kasvien optimaalisen kasvun kannalta.

Kellarit: Älykkäitä kosteusantureita voidaan käyttää kellarien kosteustason seurantaan, mikä voi auttaa estämään homeen kasvua ja muita kosteuteen liittyviä ongelmia.

Teollisuus: Älykkäitä kosteusantureita voidaan käyttää teollisuusympäristöissä valvomaan kosteustasoa tuotantoalueilla ja varastoissa.

Elintarvikkeet ja lääkkeet: Älykkäiden kosteusanturien avulla voidaan seurata kosteustasoa elintarvikkeiden ja lääkkeiden varastointialueilla, mikä voi auttaa estämään pilaantumista ja ylläpitämään tuotteiden laatua. Tätä voi toki harrastaa myös kotikäytössä valitsemalla sellaisen älykosteusmittarin, jonka voi asentaa jääkaappiin, jos haluaa seurata miten kurkut ja tomaatit voivat.

Säänvalvonta: Älykkäitä kosteusantureita voidaan käyttää ulkoalueiden kosteustason seuraamiseen ja sääolosuhteiden raportointiin.

Tilaa älykodin kosteusmittari netistä

Laitteita valmistavat muun muassa seuraavat brändit.

  • Airthings
  • Shelly
  • TP-Link
  • Nedis
  • Ruuvi / RuuviTag
  • Aqara
  • Xiaomi Mi
  • Suomen Lämpömittari
  • Netatmo

Katso alta lista suosittelemistamme verkkokaupoista, joista tilaat älykodin langattomat kosteusmittarit netistä edullisesti ja helposti.