Tilaa älykodin vempaimet netistä

10 siistiä vempainta älykotiin

Älykodin vempaimista on tullut viime vuosina yhä suositumpia ihan meidän tavallisten pulliaistenkin keskuudessa. Aina puheavustajista älykkäisiin termostaatteihin, älykodin vempaimia on laaja valikoima. Vempaimet voivat tehdä kodistasi mukavamman, viihtyisämmän ja energiatehokkaamman. Tässä artikkelissa tutkimme 10 parasta huippuluokan vempainta korkean teknologian kotiin.

Älykkäät kaiuttimet ja ääniavustajat

Älykkäät kaiuttimet, kuten Amazon Echo ja Google Home, ovat yleistyneet Suomessakin. Näillä laitteilla voidaan toistaa musiikkia, asettaa muistutuksia, ohjata muita kodin älylaitteita ja paljon muuta. Huomaa, että Amazon Echo ja Google Home ovat nimenomaan älykaiuttimia. Vastaavasti Amazon Alexa ja Google Assistant ovat ääniavustajia, jotka ”asustavat” näissä kaiuttimissa. Lisäksi Googlen älykotisovelluksen nimi on myös Google Home. Sekavaa, eikö?

Älytermostaatit

Älykkäät termostaatit, kuten Nest ja Ecobee, voivat auttaa sinua säästämään energialaskuissasi säätämällä automaattisesti kotisi lämpötilaa mieltymystesi mukaan. Niitä voidaan ohjata myös etänä älypuhelimen sovelluksella tai äänikomennolla.

Älyvalaistus

Älykkäitä valaistusjärjestelmiä, kuten Philips Hue ja LIFX, voidaan ohjata älypuhelinsovelluksen, äänikomennon tai jopa älykellon avulla (esim. Wear OS). Älyvalot voidaan ohjelmoida kytkeytymään päälle tai pois päältä tiettyinä aikoina, vaihtamaan värejä tai säätämään kirkkaustasoja kellonajan mukaan, mikä tekee niistä ihanteellisia luomaan erilaisia ​​tunnelmia kotiisi. Älyvalot on helppo yhdistää myös esimerkiksi liiketunnistimiin.

Älykkäät turvajärjestelmät

Älykkäiden kodin turvalaitteiden, kuten Nest Hellon ja Ring Doorbellin, avulla voit valvoa kotisi turvallisuutta mistä päin maailmaa tahansa älypuhelinsovelluksen kautta. Älyturvalaitteet voivat lähettää sinulle hälytyksiä, jos joku saapuu kotiisi tai jos ne havaitsevat liikettä. Turvajärjestelmiin voidaan yhdistää esim. älyovikello, turvakameroita, liiketunnistimia ja erilaisia ovi- ja ikkunatunnistimia.

Älypistorasiat

Älypistokkeilla ja -pistorasioilla, kuten TP-Link Kasa, Nedis ja Wemo, voidaan ohjata laitteita ja seurata ns. ”tyhmienkin” laitteiden sähkönkulutusta. Pistorasiat voidaan ohjelmoida kytkeytymään päälle tai pois päältä tiettyinä aikoina tai niitä voidaan ohjata äänikomennoilla vaikkapa älykaiuttimen kautta.

Robottipölynimurit

Älykkäät robotti-imurit, kuten Roomba tai Roborock, voivat navigoida kotonasi automaattisesti ja puhdistaa lattiasi ilman sinun vaivannäköäsi. Niitä voidaan ohjata tuttuun tapaan älypuhelinsovelluksella tai äänikomennolla, ja ne ovat ihanteellisia kiireisille kotitalouksille tai lemmikkieläinten omistajille, jotka haluavat pitää kotinsa puhtaana karvoista ja hiekasta.

Viihdelaitteisto

Älykodin viihdelaitteita, kuten Chromecastia ja Fire TV Stickiä, voidaan käyttää elokuvien, TV-ohjelmien ja musiikin suoratoistamiseen televisioon tai kaiutinjärjestelmään. Toki älykodin viihdelaitteistoon kuuluvat oleellisena osana äly-TV:t, musiikkijärjestelmät ja muut mukavat härpäkkeet. Itse ainakin diggailemme Philips Huen valoista, jotka vaihtavat väriä automaattisesti TV-ruudun mukaisesti.

Terveyslaitteet

Älykkään kodin terveyslaitteita, kuten Fitbitiä tai urheilukelloja, voidaan käyttää kunto- ja terveystavoitteidesi seuraamiseen. Ne voivat seurata sykettäsi, unirytmiäsi ja aktiivisuustasojasi, ja jotkut mallit voivat jopa tarjota valmennusta ja neuvoja terveytesi parantamiseen. Suomalaisille tuttuja ovat esim. Polar-urheilukellot ja Oura-älysormus.

Älykäs puutarha

Myös puutarha voi olla älykäs – niin ulkona kuin sisällä! Esimerkiksi AeroGarden ja Click and Grow -laitteita voidaan käyttää tuoreiden yrttien kasvattamiseen ja tuotantoon sisätiloissa. Ne käyttävät vesiviljelytekniikkaa kasvien kasvattamiseen ilman maaperää, ja niitä voidaan ohjata älypuhelinsovelluksella tai äänikomennolla. Ulos voit hankkia automaattiset sään tai maaperän kuivuuden mukaan aktivoituvat kastelujärjestelmät.

Älylukot

Älylukoilla voit turvata kotisi ilman perinteistä avainta. Älylukkojen yksi suurimmista eduista on mahdollisuus myöntää pääsyn perheenjäsenille, ystäville tai remppatyypeille etänä. Voit siis päästää muita sisään ilman että olet itse avaamassa ovea. Samalla voit helposti seurata milloin ja kuka asunnossa käy.

Älykodin vempaimet kaikille!

Yhteenvetona voidaan todeta, että tarjolla on laaja valikoima hienoja vempaimia, joiden avulla voit tehdä kodistasi huipputeknologian paratiisin. Etsitpä sitten mukavuutta, helppokäyttöisyyttä tai energiatehokkuutta, löydät älykkään kodin vempaimen, joka voi auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi. Joten mitä sinä odotat? Aloita älykodin laitteiden maailmaan tutustuminen jo tänään ja katso, kuinka ne voivat muuttaa kotisi futuristiseksi ihmemaaksi.