Puhallettava vai muovinen lasten uima-allas

Lasten uima-allas – valitako takapihalle puhallettava vai muovinen?

Lasten uima-allas takapihalla on loistava tapa nauttia lämpimästä säästä ja pitää hauskaa yhdessä koko perheen kanssa. Veden kanssa leikittäessä pitää kuitenkin aina huomioida lasten turvallisuus. Tässä artikkelissa annamme vinkkejä ja ideoita turvallisen ja hauskan lasten ulkouima-altaan luomiseen.

Oikean kokoisen altaan valinta

Yksi tärkeimmistä asioista lasten uima-altaan suunnittelussa on oikean koon valinta. Altaan syvyys on tärkeää, erityisesti pienille lapsille. Tietysti kaikkein parasta olisi, että lapset voivat leikkiä matalassa päädyssä, jossa on asteittainen kaltevuus syvemmälle uintialueelle. Näin allas olisi hauska kaikenikäisille. Tämä kuitenkin onnistuu yleensä vain, jos olette rakentamassa allasta itse ja se upotetaan ainakin osittain maahan. Altaan sopiva koko riippuu myös sitä käyttävien lasten iästä. On tärkeää valita uima-allas, joka vastaa heidän tarpeitaan ja tarjoaa heille riittävästi tilaa uida ja leikkiä.

Muovinen vai puhallettava allas?

Muovialtaat

Plussat:

 • Kestävyys: Muovialtaat on valmistettu vahvasta ja kestävästä materiaalista, joka kestää säännöllistä käyttöä, joten ne ovat hyvä sijoitus perheille, jotka aikovat käyttää uima-allasta usein.
 • Vakaus: Muovialtaat ovat yleensä tukevampia kuin puhallettavat uima-altaat, ja ne vaurioituvat tai tyhjenevät vähemmän käytön aikana.
 • Vähän huoltoa: Muovialtaat on helppo puhdistaa ja huoltaa (verrattuna isoihin maahan kaivettaviin betonialtaisiin), mikä tekee niistä kätevän vaihtoehdon kiireisille perheille.

Miinukset:

 • Kustannukset: Muovialtaat ovat yleensä kalliimpia kuin puhallettavat altaat, mikä tekee niistä vähemmän budjettiystävällisen vaihtoehdon.
 • Koko: Muovialtaat ovat yleensä suurempia ja voivat viedä enemmän tilaa takapihalla, mikä tekee niistä vähemmän sopivia perheille, joilla on rajallinen ulkotila.
 • Jäykkyys: Muovialtaat ovat vähemmän joustavia kuin puhallettavat altaat eivätkä välttämättä mukaudu takapihasi muotoon, mikä vaikeuttaa tasaisen pinnan löytämistä niiden asettamiseen.

Puhallettavat altaat

Plussat:

 • Kustannukset: Ilmatäytteiset uima-altaat ovat yleensä edullisempia kuin muovialtaat.
 • Siirrettävyys: Puhallettavat altaat voidaan tyhjentää ja siirtää tarpeen mukaan, mikä tekee niistä kätevän vaihtoehdon perheille, jotka haluavat käyttää uima-allasta takapihan eri osissa tai ottaa sen mukaan matkoille.
 • Helppo asentaa: Ilmatäytteiset uima-altaat on yleensä helppo asentaa ja purkaa, joten ne ovat hyvä vaihtoehto perheille, jotka haluavat uima-altaan, jota he voivat käyttää nopeasti ja helposti.

Miinukset:

 • Kestävyys: Ilmatäytteiset uima-altaat ovat tyypillisesti vähemmän kestäviä kuin muovialtaat ja voivat olla alttiimpia vuodoille ja muille vaurioille, varsinkin jos niitä ei käsitellä huolellisesti.
 • Vakaus: Puhallettavat uima-altaat eivät ole yhtä vakaita kuin muovialtaat, ja ne voivat kaatua tai vaurioitua käytön aikana helpommin.
 • Huolto: Ilmatäytteiset uima-altaat vaativat säännöllistä huoltoa pitääkseen ne hyvässä kunnossa, mukaan lukien vuotojen tarkistaminen, altaan pumppaus ja säännöllinen puhdistus.

Sekä muovisilla että puhallettavilla altailla on hyvät ja huonot puolensa, ja paras vaihtoehto perheellesi riippuu pihastasi, tarpeistasi ja mieltymyksistäsi. On tärkeää harkita huolellisesti kunkin uima-altaan kestävyyttä, vakautta, kustannuksia ja helppokäyttöisyyttä ennen päätöksen tekemistä.

Varotoimet ison uima-altaan kanssa

Kun kyse on lapsista ja uima-altaista, turvallisuuden tulee olla etusijalla.

Jos teillä on iso maahan upotettu uima-allas, aidan tai lukittavan portin asentaminen allasalueen ympärille voi estää lapsia pääsemästä vahingossa uima-altaaseen. Lisäksi allashälyttimet voivat varoittaa, jos joku tipahtaa veteen. Turvasuojukset voivat estää lapsia putoamasta vahingossa uima-altaaseen, kun allasta ei käytetä.

On myös tärkeää, että saatavilla on hengenpelastusvälineitä, kuten pelastusliivit, kellukkeet ja uima-allasnuudelit. Lisäksi kaikille perheenjäsenille suunnattu elvytyskoulutus voi antaa sinulle mielenrauhan hätätilanteessa.

Olipa uima-altaanne iso tai pieni puhallettava, pieniä lapsia ei saa jättää altaaseen ikinä ilman valvontaa.

Yhteenveto

Oikeaa vastausta ei ole olemassa – sekä muoviset että puhallettavat uima-altaat sopivat lapsille hyvin, kun niiden käyttöä valvotaan ja altaista pidetään huolta. Vertaa siis eri vaihtoehtoja ja tee päätös!

Tilaa kaikki tarpeellinen älykotiin netistä