Älykodin pakolliset laitteet

5 ”pakollista” älykodin laitetta jokaiselle kodinomistajalle

Älykodin laitteista on tulossa yhä suositumpia, eikä ole vaikea ymmärtää miksi. Älykodin älylaitteet voivat tehdä jokapäiväisestä elämästä helpompaa, turvallisempaa ja mukavampaa aina kodin turvallisuuden parantamisesta energiatehokkuuden parantamiseen asti. Jos olet edes hieman tekniikkataitoinen asunnonomistaja, joka on kiinnostunut älykodin luomisesta, tässä on viisi ”pakollista” älykodin laitetta, jotka voivat parantaa elämänlaatuasi.

Älytermostaatti

Älytermostaatti on innovatiivinen laite, jonka avulla voit ohjata kotisi lämpötilaa etänä. Älypuhelinsovelluksen tai äänikomentojen avulla voit säätää lämpötilaa ja luoda mukautettuja aikatauluja, jotka vastaavat elämäntapaasi. Älykkäät termostaatit säästävät myös energiaa oppimalla lämmitys- ja jäähdytysmieltymyksesi ja optimoimalla energian käytön niiden mukaisesti. Esimerkkejä markkinoiden suosituista älytermostaateista ovat mm. Nest Learning Thermostat ja Ecobee SmartThermostat.

Älykäs turvakamera

Älykäs valvontakamera on laite, joka voi lisätä kodin turvallisuutta ja mielenrauhaasi. Näitä kameroita voidaan ohjata etänä, ja ne tarjoavat ominaisuuksia, kuten liikkeentunnistuksen ja videon suoratoiston. Joissakin malleissa on myös kaksisuuntaiset viestintäominaisuudet, joten voit keskustella vierailijoiden tai mahdollisten tunkeilijoiden kanssa missä tahansa oletkin. Esimerkkejä markkinoiden suosituista älykkäistä valvontakameroista ovat Ring Stick Up Cam ja Arlo Pro 3. Lue lisää miten kodin turvajärjestelmä toimii älykodissa.

Smart Lock

Älylukko on laite, joka voi parantaa kodin turvallisuutta ja tarjota kätevän kulunvalvonnan. Älypuhelinsovelluksen tai äänikomentojen avulla voit lukita ja avata ovesi etänä ilman perinteisiä avaimia. Joissakin malleissa on myös ominaisuuksia, kuten sisääntulolokit ja vieraskäyttö, mikä helpottaa kotisi sisäänpääsyn hallintaa.

Älykäs kaiutin

Älykaiutin on laite, joka voi tarjota viihdettä ja mahdolistaa puheohjauksen kodin älylaitteille. Nämä kaiuttimet on tyypillisesti varustettu virtuaalisilla avustajilla, kuten Amazon Alexa tai Google Assistant, joiden avulla voit ohjata muita kodin älylaitteita äänikomennoilla. Älykaiuttimilla voidaan myös suoratoistaa musiikkia ja podcasteja, asettaa muistutuksia ja soittaa puheluita. Esimerkkejä markkinoiden suosituista älykaiuttimista ovat mm. Amazon Echo ja Google Nest Audio ja Google Nest Mini.

Älykäs valaistus

Älyvalaistuksen avulla voit ohjata kotisi valaistusta etänä älypuhelinsovelluksen tai äänikomentojen avulla. Voit asettaa mukautettuja aikatauluja, säätää valojen kirkkautta ja väriä ja jopa ohjata valaistusta liiketunnistuksen avulla. Älykäs valaistus voi myös säästää energiaa sammuttamalla valot automaattisesti, kun poistut huoneesta. Esimerkkejä markkinoiden suosituista älyvalaistustuotteista ovat Philips Hue, Ledvance Smart, Nedis Smart Home, Denver, Silvercrest (Lidl) ja Ikean älyvalot.

Yhteenvetona voidaan todeta, että nämä viisi älykodin ”pakollista” laitetta voivat parantaa elämänlaatuasi tarjoamalla paremman kodin hallinnan, mukavuuden ja mielenrauhan. Investoimalla näihin laitteisiin voit muuttaa kodistasi älykkäämmän, tehokkaamman ja mukavamman tilan. Jos olet kiinnostunut älykkään kodin luomisesta, harkitse näiden laitteiden sisällyttämistä kotiisi ja koe edut itse.