Ikea Vindstyrka ilmanlaatumittari

Vindstyrka – Ikean uusi ilmanlaatumittari on Matter-yhteensopiva

Kuva: IKEA.

Ei, älä innostu vielä. Vindstyrka eli suomalaisittain ”tuulen voimakkuus” tai ”tuulen voima” on Ikean uusi ilmanlaatumittari, joka on tulossa markkinoille kevään 2023 aikana. Vindstykan pitäisi olla melko hyvä päivitys vanhaan yksinkertaiseen Vindriktning-ilmaisimeen, joka tunnistiaa sisätilojen pienhiukkasia.

Vindstyrkan on tämän hetken tietojan mukaan tarkoitus näyttää PM2.5-pitoisuutta värein (kuten Vindriktning), mitata huoneen lämpötilaa ja ilmankosteusprosenttia sekä VOC-päästöjen kokonaismäärää.

Luonnollisesti Ikea Vindstyrka-ilmanlaatumittari yhdistyy myös Dirigeran kautta esimerkiksi puhelimeesi.

Mutta sitten se Matter-asia. Kyllä, Ikea haluaa painottaa, että uusi Vindstyrka-ilmanlaatumittari on Matter-yhteensopiva. Mutta se mitä he eivät halua painottaa on ”miten”. Nimittäin oletettavasti Vindstyrka keskustelee Ikean hubin kanssa Ikean oman standardin mukaisesti ja vasta hubi on Matter-yhteensopiva. Lähtökohtaisesti Vindstyrka ei siis tule esimerkiksi yhdistymään muiden valmistajien hubeihin suoraan.

Joka tapauksessa, uusi Ikea-ilmanlaatumittari pitäisi olla saatavilla noin huhtikuussa 2023. Kyllä se ainakin testiin menee saapuessaan!

Lähde: IKEA.com
Artikkelin kuva: IKEA