openHAB Logo

Mikä on openHAB?

openHAB on avoimen lähdekoodin kotiautomaatioalusta (”ohjelmisto”), jonka avulla käyttäjät voivat integroida ja ohjata erilaisia älylaitteita ja palveluita kotonaan. Se on suunniteltu joustavaksi ja se voidaan integroida monenlaisiin laitteisiin ja protokolliin, mukaan lukien Z-Wave, Zigbee, Bluetooth ja monet muut. openHAB tarjoaa käyttäjäystävällisen verkkoliittymän ja mobiilisovelluksen kodin laitteiden ja palveluiden ohjaamiseen ja valvontaan.

openHAB on avoimen lähdekoodin teknologia-agnostinen kotiautomaatioalusta, joka toimii älykotisi keskipisteenä.

openHAB tarjoaa myös tehokkaan automaatiomoottorin, jonka avulla käyttäjät voivat luoda monimutkaisia automaatioita ja sääntöjä ohjatakseen laitteitaan eri olosuhteiden perusteella. Se tukee myös mm. Amazon Alexa ja Google Assistant puheohjausta.

openHAB tarjoaa sääntömoottorin, jonka avulla käyttäjä voi luoda säännön tietyn toiminnon suorittamiseksi tapahtumien tai olosuhteiden perusteella. Voit esimerkiksi luoda säännön sammuttaa valot, kun lähdet kotoa, tai kytkeä lämmitys päälle, kun lämpötila laskee tietyn kynnyksen alle.

openHAB on monella tapaa siis samankaltainen kuin Home Assistant. Sekä Home Assistant että OpenHAB ovat erinomaisia valintoja kodin automaatioon. Sanoisimme kuitenkin, että Home Assistant on parempi ja yksinkertaisempi vaihtoehto aloittelijalle.