Mitä tarkoittaa IFTTT

Mikä ihmeen IFTTT?

IFTTT (If This Then That) on ilmainen verkkopohjainen palvelu, jonka avulla käyttäjät voivat luoda mukautettuja ”reseptejä”, jotka automatisoivat tehtäviä eri Internetiin yhdistettyjen palveluiden ja laitteiden välillä. IFTTT käyttää yksinkertaista ”jos tämä, niin tuo” -kaavaa yhdistääkseen eri palvelut, kuten sosiaalisen median, sähköpostin, sään ja älykodin laitteet, niin että kun tietty tapahtuma tapahtuu (”tämä” eli This-osa), se käynnistää toiminnon (”se” eli That-osa).

Voit esimerkiksi luoda reseptin, joka lähettää automaattisesti tekstiviestin puhelimeesi, jos kotisi lämpötila laskee tietyn tason alapuolelle tai voit luoda reseptin, joka sammuttaa valot automaattisesti, kun lähdet kotoa. IFTTT:n avulla voit myös yhdistää erilaisia palveluita ja laitteita, kuten Amazon Alexa, Google Assistant, Nest ja Philips Hue, luodaksesi älykkään kodin automaatioita. Mahdollisuudet ovat rajattomat. IFTTT onkin loistava työkalu älykodin automatisointiin ja mukauttamiseen.

Kuinka käyttää IFTTT:tä älykodin automaatiossa?

IFTTT:llä voidaan automatisoida monenlaisia tehtäviä älykodissa, tässä on muutamia esimerkkejä siitä, kuinka voit käyttää IFTTT:tä älykodin automaatiossa:

  • Valojen ohjaus: Luo resepti, joka sytyttää valot automaattisesti saapuessasi kotiin ja sammuttaa ne lähtiessäsi.
  • Lämpötilan säätö: Luo resepti, joka sammuttaa älykkään termostaatin tietyissä tilanteissa. Esimerkiksi kun pörssisähkön hinta ylittää tietyn kipurajan.
  • Älylukko: Luo resepti, joka lähettää sinulle ilmoituksen, kun joku avaa oven lukituksen, ja toinen resepti, joka lukitsee oven automaattisesti, kun lähdet.
  • Älykamerat: Luo resepti, joka lähettää sinulle sähköpostin, jossa on tilannekuva kamerasi syötteestä, kun se havaitsee liikettä.
  • Älyliittimet: Luo resepti, joka sammuttaa kahvinkeittimen, kun lähdet töihin aamulla, ja toinen resepti, joka käynnistää vaikkapa radion, kun palaat kotiin töistä.

Reseptien luomisen aloittamiseksi sinun tulee luoda IFTTT-tili, jonka jälkeen voit selata olemassa olevia sovelmia tai luoda omia. Sinun on myös yhdistettävä älykodin laitteesi ja palvelusi IFTTT:hen linkittämällä niiden tilit IFTTT-sovelluksessa. Kun olet yhdistänyt laitteesi, voit aloittaa reseptien luomisen älykodin tehtävien automatisoimiseksi.

Muista, että kaikki laitteet eivät ole yhteensopivia IFTTT:n kanssa, joten ennen reseptin luomista on tärkeää tarkistaa, että laite, jota haluat käyttää IFTTT:n kanssa, on tuettu.