Aamukahvilla älykodissa

Kahvin haju sänkyyn: Älykoti nostaa aamurutiinisi uusiin sfääreihin

Tiedämme kaikki, että aamu voi olla hektistä ja kaoottista aikaa. Älynäytöt ja äänilaitteet voivat kuitenkin auttaa tekemään siitä hieman helpompaa.

Valot

Hyvä yöunen saaminen on tärkeää. Mutta yhtä tärkeää on se, kuinka heräät. Kukaan ei halua herätä kovaan, äkilliseen hälytykseen. Vaikka tietysti moni niin joka aamu tekeekin.

Yritä hälytyksen sijasta herätä rauhallisesti lempeään, asteittain lisääntyvään valoon. Se on luonnollisempaa ja estää sinua repeytymästä syvästä unesta suoraan todellisuuteen. Jos valosi ovat himmennettävissä, voit asettaa valot aamulla asettumaan aina 10 tai 20 %-yksikköä kirkkaammiksi 10 minuutin välein. Näin valon määrä lisääntyy pikkuhiljaa.

Näytöt

Nyt olet hereillä. Puhutaan sitten näyttöjen käytöstä aamulla: Yksi parhaista tavoista aloittaa päivä on tiedolla! Ja näytöt voivat olla loistava tapa tehdä se. Älykodin laitteiden integroinnin ansiosta voit saada näytöilläsi näkymään päivän sääennusteen, tärkeimmät uutispäivitykset ja jopa päivittäisen aikataulusi ilman että sinun tarvitsee selata useita sovelluksia tai laitteita.

Heräät ja näet heti mitä on luvassa!

Mutta näytöt voivat tehdä muutakin kuin vain näyttää tietoja. Älykodin laitteiden integroinnin ansiosta voit myös hallita niitä aamurutiinejasi. Voit esimerkiksi käynnistää kahvinkeittimesi äänikomennoilla, säätää termostaattia tai jopa avata verhot. Luonnonvalo on ihan POP aamulla. Parhaassa tapauksessa saat siis auringonvaloa ja kahvintuoksun suoraan sänkyysi jo ennen nousemista.

Kahvinkeittimen ”automatisointi”

Kahvinkeittimen automatisointi tai etähallinta saattaa vaatia hieman vaivaa edellisenä iltana… Esimerkiksi perinteisen Moccamasterinkin saa ”älykkääksi” laittamalla laitteen älypistokkeeseen kiinni, laittamalla Moccamasterista virrat päälle ja lataamalla porot ja veden valmiiksi keittimeen. Sitten aamulla vain pistät pistokkeesta virrat kulkemaan aamulla läpi ja TADAA, kahvisi valmistuu, vaikka sinä makaat vielä sängyssä.

Toki markkinoilta löytyy kalliita kahvikoneitakin, jotka voi parhaassa tapauksessa laittaa päälle ihan omalla mobiilisovelluksellaan.

Kaiuttimet

Entäs sitten äänilaitteet? Voit ajoittaa äänikauittimesi aloittamaan aamun rauhallisella musiikilla tai vaikkapa meren kohinalla, oman makusi mukaan. Sopiva äänimaailma antaa päivälle oikean startin. Tai jos toivot kovempaa menoa, laita lempparirokkibiisisi raikaamaan täysillä heti kukonlaulun aikaan.

Äänilaitteiden avulla voit myös asettaa hälytyksiä, muistutuksia ja jopa luoda tehtäväluetteloita. Voit esimerkiksi asettaa hälytyksen herättämään sinut tiettyyn aikaan ja saada sitten muistutuksen pedata sänkysi (on muuten lapsille ihan hyvä muistutus välillä) tai saada päivän tehtävälistan ääneen luettuna.

Auton lämmitys

Voit asettaa auton lämmityksen alkamaan tiettyyn aikaan – vaikkapa lämpötilan perusteella. Kylmillä pakkasilla lämppäri voi käydä vaikka kaksi tuntia, lämpimämmällä tunnin. Jos lähdet joka aamu samaan aikaan töihin, voi älykoti aloittaa lämmityksen juuri oikeaan aikaan.

Osta älykotitarvikkeet netistä