Älykäs makuuhuone

Talon älykkäin huone: Kuinka luoda älykäs makuuhuone älylaitteilla

Älykodin luomisessa makuuhuone jää helposti liian vähälle huomiolle. Oikeilla älylaitteilla voit kuitenkin muuttaa makuuhuoneestasi kodin älykkäimmän huoneen. Tässä artikkelissa tutkimme nopeasti, kuinka voit hallita ja automatisoida makuuhuoneesi eri osa-alueita älylaitteilla. Ja näin teet nukkumisesta entistä helpompaa ja mukavampaa.

Ensinnäkin, puhutaan hetki makuuhuoneen valaistuksen ohjaamisesta. Älypolttimot ja älykytkimet ovat loistava tapa ohjata makuuhuoneesi valaistusta, jolloin voit säätää valojen kirkkautta ja väriä napin painalluksella – tai vaikkapa Google Assistantin kautta äänelläsi. Älykodin laitteiden integroinnin avulla voit myös asettaa automaatioita, kuten valojen automaattisen sammumisen, kun nukahdat, tai sytyttää valot kun heräät. Tämä luo automaattisesti luonnollisemman uniympäristön. Toki valojen syttyminen ja sammuminen voidaan hoitaa myös perustuen tiettyyn kellonaikaan.

Entäs sitten lämpötilan säätö? Älykkäät termostaatit ovat loistava tapa säätää makuuhuoneesi lämpötilaa, jolloin voit säätää lämpötilaa napin painalluksella tai hoitaa senkin äänelläsi. Älykodin laitteiden integroinnin avulla voit myös asettaa automaatioita, kuten säätää termostaatin lämpötilaa automaattisesti eri triggereiden perusteella tai vaikka ohjata koko lämmitystä pörssisähkön hinnan perusteella.

Mutta valaistuksen ja lämpötilan hallinta ei ole ainoa asia, jonka älylaitteet voivat tehdä makuuhuoneessa. Älykodin laitteiden integroinnin avulla voit myös ohjata ääni- ja videolaitteita, kuten televisioita ja kaiuttimia, äänelläsi. Näin voit vaikkapa helposti säätää äänenvoimakkuutta, vaihtaa kanavaa tai toistaa suosikkimusiikkiasi ilman, että sinun tarvitsee haparoida kaukosäätimen suuntaan. Lisäksi voit ohjata myös muita makuuhuoneen älylaitteita, kuten älypistokkeita tai älypistorasioita, ohjataksesi ”tyhmempiä” laitteita, kuten lamppuja, tuulettimia ja muita laitteita.

Tietysti innokkaimmat hankkivat makuuhuoneseen myös automaattisesti toimivat pimennysverhot, jotka nousevat ja laskevat esimerkiksi kellonajan perusteella. Toiset meistä myös tykkäävät aamuradion kuuntelusta. Eikö olisikin mukavaa, että Nova pärähtää käyntiin samalla, kun verhot nousevat ja aurinko paistaa kauniisti sisään?

Älylaitteet voivat helpottaa luonnollisen uniympäristön luomista valaistuksen ja lämpötilan ohjaamisesta aina ääni- ja videolaitteiden ohjaamiseen asti.

Lisäksi joissakin älykodin näytöissä ja hubeissa on erillinen uniseuranta. Esimerkiksi Google Nest Hubin uusimmat versiot sisältävät erillisen unisensorin, joka analysoi ja seuraa unenlaatuasi suoraan yöpöydältä käsin. Tai ei käsin. Ei Nest Hubilla ole käsiä. Mutta erilliset sensorit kyllä.